8 неща, които вашето хлапе желае да направите, но не знае как да ви ги каже. – Част 1

Децата са честни. Те ни казват бруталната истина в почти всяка ситуация. Както, когато се събудите с избила пъпка, точно на челото ви и детето ви усеща необходимостта да ви го посочи в първия момент на събуждане, сякаш вече не знаете.

 

 

Те все още не са формирали филтър на устата си и не осъзнават кога кое е подходящо да се каже. Което не е лошо нещо, просто трябва да сте готови за него, когато дойде.

Но има някои неща, които нашите деца не винаги ни казват. Нещата, които трябва, но не са в състояние да намерят думите. Или просто нямат представа как да ви кажат. Това са неща, от които те отчаяно се нуждаят, ние да направим за тях, които често пъти са ги накрали да се чувстват неудовлетворени.

Това са нещата, които децата искат родителите им да знаят, така че лесно да бъдат подготвени да посрещнат и разберат техните неизказани нужди.

Това е трудна ситуация както за децата, които се нуждаят от тях, така и за родителите, които несъзнателно не успяват да ги удовлетворят.

Родителството е трудно и сложно и ние всички го изпускаме от време на време. Следвяащите 9 съвета ще ви помогнат да се справите.

 

 

9 неща, които вашето дете наистина се нуждае.

Ние имаме силата да изпълним най-дълбоките нужди на децата си с цел и намерение. Когато тези нужди не се задоволяват дълго време в едно растящо дете, това оставя дълбока дупка, за която те отчаяно търсят нещо или някой друг.

 

1 – Обичайте ги нарочно.

Какво означава да обичаш някого умишлено? Това означава да се мисли и цели как активно да се покаже любов към друг човек, в случая към нашите деца. Не е достатъчно да ги обичате, като осигурявате добър дом и ги изпращате в добро училище. Вашите деца се нуждаят от много повече от това.

Парите са най-малкото нещо, от което се нуждаят децата ни… въпреки че не винаги се усеща така. Родителите, включително и вие, сте склонни да работите с пръсти до костите, за да им дадете по-добър живот. Разбира се, те искат да задоволят основните си нужди и, да, децата обичат да искат и да харчат пари.

Но това, от което те наистина се нуждаят, е да ги научим какво е любовта, кои са те и как трябва да бъдат обичани. Това е мястото, където влизат силата и красотата на езиците на любовта.

Ако знаете езика на любовта на детето си, това може да промени всичко. Просто да показвате, че се интересувате от това, което детето ви обича, може да бъде достатъчно дори когато техният интерес е груб, скучен за вас или просто обиден. Защото това просто са вашите деца и всяка подробност не е от значение!

 

 

2 – Обръщайте повече внимание.

Това е наистина огромна нужда за децата и не изчезва, дори когато станат възрастни. Има много възрастни в бракове, където съпругът осигурява добър дом, храна на масата, но всъщност не е там физически. Когато съпругът ви не прави никакви опити да се свърже с вас емоционално, това боли дълбоко.

Същото е и с децата. Те ви искат там физически, но много повече, те ви искат там емоционално.

 

 

3 – Подкрепяйте ги без значение.

Животът е труден и всички се нуждаем от система за подкрепа. Ние също така правим грешки и пропускаме знаците, дадени ни от съдбата от време на време. И истината е, че е трудно да се живее живот, когато се чувствате като, че ли постоянно правите лош избор или изцяло бъркате, а няма кой да ви подкрепи в това.

Разбира се, гадно е да имаш дете, което изглежда като пълно разочарование, въпреки вашето старание. Това не ви прави лоши родители. Тези деца са ядосани, наранени и объркани по много причини, поради които успяват да се справят в живота. Но единственото нещо, което родителите им трябва да правят, е да ги подкрепят на всяка стъпка.

 

Как да направите това за вашите деца?

Винаги поддържайки любящата си подкрепа към тях за каквото и да е, никога не ги обезсърчавайте, дори когато това е оправдано, и непрестанно се молете за тях. Съдбата си знае работата.

 

Leave a comment