11 Ранни признака, че детето ви ще бъде умно.

От момента, в който детето ви се роди, просто знаете, че то е необикновено. Всяка постигната цел и всеки, достигнат етап от развитието на детето, могат да ви послужат за по-нататъшно потвърждаване на убежденията ви, че вашето мъниче е гений. 

 

 

Докато децата са малки, често ви се струва че дори успеха на детето ви докато лежи да се преобърне само от лежане по гръб – по корем, го прави новия Айнщайн.

Има много шеги във филма и телевизията за родителите, така фокусирани върху бъдещия успех на детето си, че те започват да ги подготвят за престижни колжи, още преди да са се научили дори да използва гърне. Въпреки това, ако детето ви наистина е на път да бъде надарено, тогава има някои неща, с които трябва да внимавате и успеете да извлечете максимално най-доброто от него, докато се развива.

Ако смятате, че детето ви може да бъде бъдещ новатор, учен, инженер или дори лидер на свободния свят, тогава проверете тези ранни признаци, дали детето ви ще бъде умно и надарено.

 

1. Паметта им е изключителна.

Ако детето ви може да си спомни минали събития, като например къде е скрита играчка, или могат бързо да разпознава лица и местоположения, това са индикации, че вашето дете е надарено. Всъщност притежаването на добра памет се разглежда като полезно умение на практика във всякаква възраст.

 

 

2. Те имат „Погледът.

Може да си мислите, че вашето дете ви гледа с прекалено сериозен поглед, но всъщност може да се окаже, че то тренират уменията си за фокусиране.  По-умните деца започват да гледат и да обръщат внимание на най-различни неща, още в началото на живота си.

И така, как можете да кажете кое е концентрация и кое просто втренчено гледане? „Те абсорбират от околната среда толкова много, че възрастните често са изненадани от това, което вече знаят децата им“Децата много често знаят повече, отколкото им е казано или показано

 

3. Те правят информационни и логически връзки.

Като възрастен, ако видите някой да влезе в кола, е нормално да предположите, че отива някъде. Макар че това може да изглежда като проста връзка и следствие на нещо, което сте съобразили за секунда, това е голяма психическа стъпка за малките. Ако те успяват сами да преценят такива връзки и следствия, очаквате, това е знак за висока интелигентност . Например, едно умно дете може да забележи, че когато отидеш в кухнята, най-вероятно ще се върнеш с храната.

 

4. Те общуват с по-големи от тях.

Вашите деца способни ли са лесно да се приспособяват и вписват в среда от деца, които са на по-голяма възраст от тях? Надарените деца често предпочитат компанията на по-големи деца или възрастни. Умните деца не само се чувстват комфортно около по-възрастното обкръжение, но и се учат от него.

 

 

5. Те могат да водят смислен разговор.

Определено родителите настояват, че детето им наистина говори, когато то по-скоро бърбори. Въпреки това изглежда, че езиковите умения наистина играят роля при разпознаването на интелигентността при децата. Ранното и плодотворно използване на езика е характерно за надарените деца. Така че може би има нещо вярно за всичкото това бърборене, за което родителите не спират да говорят.

 

6. Те не спят добре.

Независимо дали имате новородено или дете в училищна възраст, ако то не спи добре, това може да е натоварващо за цялото семейство. Но всъщност може да има полза от всичките тези безсънни нощи. Надарените деца обикновено не могат да спят добре, защото мозъкът им е толкова съсредоточен, че им е трудно да заспиват.

 

7. Личността им е смела.

Да си интроверт никога не е нещо лошо и няколко исторически фигури също са интроверти, но ако детето ви е открито и комуникативно още в ранна възраст, това може да означава висока интелигентност.  Развитото на чувство за хумор и социални умения са признаци, че детето ви е надарено.

 

 

8. Те имат чувствата.

Децата са много чувствителни. Например страдайки за размазани буболечки или втурвайки се да успокояват бебета играчки. Както се оказва, голямото сърце може да е свързано с голям мозък.  Надарените деца са по-емоционално интензивни от други , по-чувствителни към емоциите на другите и показват голяма емпатия.

 

9. Те са неудържими на едно място.

Много деца имат енергия, която само чака да бъде изгорена, но ако детето ви не може да стои на едно място от първия ден, това може да е признак, че то е надарено. Нуждата от умствена и физическа стимулация е знак за интелигентност . Така че, ако детето ви постоянно иска да сменя позициите си или се отегчава бързо, то вероятно е надарено.

 

10. Те обичат хобита.

Вашето дете фокусира ли се достатъчно върху определена тема и обича ли да изучава конкретни области от чист интерес? Вашето дете може да бъде надарено, ако има специфичен талант, като артистична способност или с лекота твори.

 

11. Те ​​са книжни червеи.

Стереотипът на интелигентното хлапе, което винаги заравя главата си в книга, може да не е твърде далеч от темата. Надарените деца често показват интерес към четене, преди още да са започнали училище, те са ненаситни читатели и дори четат за забавление.

 

Leave a comment