6 съвета за предотвратяване на забубата на вещи при децата

Не изглежда ли, че на децата просто е предрешено да загубят вещите си? Кутиите из детските градини „Загубени и намерени“ в цялата страна обикновено са пълни с ризи, обувки и още много неща, защото децата продължават постоянно да губят нещата си.

Често тези артикули никога не се търсят и никога не се връщат на собственика им. За щастие, има начини да помогнете на децата да спрат да губят нещата си и да се уверите, че предметите на детето ви са в безопасност и извън „Изгубен и намерен“ кош.

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕЦАТА ДА СПРАТ ДА ГУБЯТ НЕЩА?

  1. Изполвайте маркери за текстил.

Много пъти хората пишат имената на детето си на етикета на облеклото, но ако не използвате маркер за тъкани, надписът може да се изтрие и предметът да се окаже изгубен. Маркерът за текстил ще остане дори след измиване и няма да избледнее, поради което е по-добър избор от перманентния маркер. Уверете се, че натискате здраво и повтаряте името два пъти, за да сте сигурни, че ще издържи достатъчно дълго време.

  1. Напишете малък списък в кутията за обяд на детето си.

От вътрешната страна на кутията за обяд на вашето дете направете лесен списък за проверка, така че всичките ви консумативи за обяд да намерят път към дома. Списъкът може да бъде толкова прост, колкото кутия за обяд, контейнери, сребърни прибори, термос. По този начин детето ви може да погледне към нея и да се увери, че всички тези предмети са отново в кутията си.

  1. Бъдете креативни с обувките.

Обувките са един от елементите, които са склонни да свършат в кашона „изгубени и намерени“. Има няколко начина, по които можете да маркирате обувките на детето си, така че те да бъдат бързо върнати, ако бъдат изгубени. Използвайте маркери за текстил от вътрешната страна на обувката. Можете също да надраскате инициалите в гумената подметка с щифт. Не на последно място, можете да прикрепите като етикет за обувките към връзките за обувки. За по-малките деца можете да направите това да изглежда декоративно, но всъщност наистина да са техните инициали.

  1. Направете вашите маркировки видими.

Много пъти предметите са маркирани с име на дете, просто никой не се занимава да търси надписа.  Уверете се, че вашите маркировки са ясно видими в случай, че предметът се окаже изгубен. Ако можете да поръчате спортна екипировка с името на детето си, направете го. Покрийте целия етикет на врата с името на детето си. Ако няма етикет, просто пишете директно върху вътрешната част на врата с маркер за плат.

  1. Прикрепете табелки към циповете.

Можете да направите прости висящи етикети, които да висят на ципа на якето, така че детето Ви да не се замисля кое точно е неговото яке. Можете дори да направите свои собствени етикети със свинска опашка или кламер и просто го прикрепите към ципа. Това е лесен начин за идентифициране на якетата и предпазване от загубване на дрехата.

  1. Ако всичко друго се провали, си направете навик да проверявате „изгубените и откритите“ всеки месец.

Ако нищо от горепосоченото не работи, направи така че навикът да проверяваш „изгубените и открити“ да бъде всяка седмица. Може да намерите неща, които дори не сте осъзнали, че са изчезнали. Това не е просто отговорност на родителя. Всъщност, това може да бъде задача, която давате на детето си да прави всяка седмица.

 

Leave a comment